Grosser Priel 2515 m a Hoher Dachstein 2995 m.
Grosser Priel je v krásnej oblasti rakúských Álp s názvom Totes Gebirge, Nordliche Kalkapen.
Grosser Priel s výškou 2515 m je dominantný nad údolím. Pri výstupe dolinou sme využili služby winterraum-u pri Prielschutzhause. Počasie bolo príjemné, predpoveď bola, vietor vo vyšších polohách. Skutočnosť sa zhodovala. Pri výstupe do sedla Brotfallscharte bolo v nárazoch 90 km/h. Vietor sa s nami pohrával, tak sme to otočili do doliny.
Dachstein nás privítal bezoblačným počasím, so slnkom a bez vetra. 
Od vrcholovej stanice lanovky sme sa prešli cez Hallstatter Gletsscher pod úpätie Hoher Dachstein. Via ferratou s lyžami na batohoch na najvyšší bod Dachsteinu - Hoher Dachstein 2995 m. Vrchol bez ľudí bola odmena. Neskôr sme pokračovali hrebeňom do sedla Obere Windlucke. Lyžovačka v super podmienkach na Adamek hutte bolo príjemné ukončenie dňa.
Nasledujúci deň bola predpoveď so sliným vetrom ale jasno.
Z Adamek hutte do Windleger scharte bola ranná prechádzka bez vetra. V sedle sa podmienky zmenili na ľadový svah s vetrom. Čakan a mačky sme venčili 500 výškových metrov.V spodnej tretine prišli lyže na scénu a šli sme smerom do Tor scharte. V sedle nás vietor privítal s väčšou silou. Krátky zjazd na južnú stranu Dachsteinu a traverz popod všetky steny až k údolnej stanici lanovky.